marketing copyContinutul de marketing este o exprimare tip umbrela care acopera toate formatele de marketing ce implica crearea sau partajarea de continut cu scopul de a angaja baze actuale si potentiale de consum. In contrast cu metodele traditionale de marketing care vizeaza cresterea vanzarilor sau gradul de constientizare prin tehnici de intrerupere, a genera informatii de inalta calitate, relevante si valoroase in raport cu tot ceea ce inseamna o posibila clientela, conduce  inevitabil la aparitia unor actiuni profitabile.

Intr-un limbaj mai putin elevat sau pe intelesul tuturor, continutul de marketing poate fi vazut drept ca situatia in care ori de cate ori este citita o informatie, vazuta sau ascultata,  se intra in contact direct cu un mesaj sub diferite forme: postare pe un blog, articol publicat intr-o revista, un film informativ, o prezentare ingenioasa a specificului unui restaurant, titluri izbitoare postate pe prima pagina in ziarul local, newsletter-e sau continutul avut de un site web. Toate acestea nu sunt decat forme ale marketing-ului de continut.

Importanta continutul de marketing pentru propria afacere este vitala deoarece in functie de calitatea acestuia sunt influentate si viitoarele vanzari din domeniu. Concentrarea continutului pe o anumita nisa care are drept scop o promovare facuta in asa fel incat sa scoata in evidenta serviciile oferite, reprezinta un deziderat in domeniu. Tot in functie de modalitatea prin care este elaborat continutul de marketing depinde si nivelul la care va fi pozitionata propria afacere, adica fructificarea posibilitatii de a iesi in evidenta cu ceva original care sa faca diferenta intre voi si toate celelalte businessuri existente intr-o piata in care concurenta acerba este sinonima cu realitatea.

Marketerii se pot folosi de continutul de marketing ca de un mijloc prin care realizeaza o varietate de obiective ce tin de buna dezvoltare a unei afaceri, cum ar fi gandirea in stil de leadership, generarea de idei ce pot fi cu usurinta adoptate, cresterea vanzarilor directe, imbunatatirea contactului avut cu clientii si atingerea unuia dintre cele mai importante scopuri: obtinerea unor feed back-uri pozitive din partea acestora.

Pentru ca un continut de marketing sa poata fi numit de succes trebuie sa indeplineasca o conditie de baza, si anume sa fie permisiv. Aceasta permisivitate se refera la legatura pe care un potential client o are cu informatiile referitoare la produsul comercializat. In acest caz putem vorbi de interactiunea directa avuta de acesta cu un continut existent pe bloguri, site-uri de profil, anumite baza de date, reviste, newsletter-e sau continut social media.

Continutul de marketing ar trebui sa fie atat de interesant incat sa determine utilizatorul sa faca anumite actiuni pozitive, cum ar fi abonarea la feed-uri, completarea formularelor, raspandirea de informatii in tot ceea ce inseamna social media.

Deoarece cunoastem importanta continutului de marketing si rolul jucat in bunul mers al unei afaceri, echipa scriudetoate este aici pentru a va oferi cele mai bune solutii ce se pot plia pe specificul afacerii conduse. Experienta in domeniu, continutul unic si de calitate, alaturi de sfaturile necesare pentru o buna optimizare a business-ului sunt principalele calitati care ne recomanda.